Martijn van Kooij (1970) laat mensen en paarden groeien en bloeien. Hij werkt vanuit zijn persoonlijke waarden passie, liefde, vertrouwen, autonomie en eerlijkheid. Het unieke en vooral authentieke gedrag van een paard fascineert hem. Zijn ruime ervaring in de aansturing en coaching van mensen gebruikt hij om ook ´paardenmensen´ verder te ontwikkelen. Hij verbindt mensen met paarden. Het zelf rijden van paarden is enerzijds ontspanning voor Martijn, anderzijds blijft hij hierdoor continue leren om paarden beter te begrijpen. Zijn ervaringen gebruikt Martijn weer om anderen meer verbinding en plezier met paarden te geven.

Gediplomeerd manege-instructeur

Al ruim 25 jaar geeft Martijn van Kooij instructie bij Manege Den Toom. Al vele ruiters en amazones hebben bij hem leren paardrijden en hebben zich verder ontwikkeld tot bewuste ruiters en amazones. Hij koos voor de opleiding tot manege-instructeur omdat in die opleiding de nadruk ligt op de communicatie tussen leerling, paard en instructeur.

E-quinoloog

Martijn van Kooij heeft succesvol het 2e jaar afgerond bij de opleiding tot E-quinoloog bij E-quine.com. Martijn heeft veel ervaring op het gebied van grondwerk, join-up, lange lijnen en het oplossen van enkelvoudige gedragsuitdagingen. Martijn is vooral ervaren in het oplossen van problemen rondom trailerladen.